Marifonie - Basiscertificaat

 

De marifoon aan boord verhoogt de veiligheid aanzienlijk: u kunt met behulp van de marifoon de omliggende schepen bereiken bij bijvoorbeeld een Man Over Boord situatie. De zoekactie kan dan met meerdere schepen worden uitgevoerd, waardoor de kans dat de drenkeling wordt gevonden een stuk groter is.

Naast het nood-spoed-en veiligheidsverkeer kan de marifoon worden gebruikt voor het aanroepen van sluizen en bruggen en het uitluisteren van weerberichten.

Haal nu uw bedieningscertificaat, zodat u van de zomer al de marifoon kunt gebruiken.

 

De cursus basiscertificaat marifonie duurt 1 dag (van 10.00 - 16.00) en u doet 1 of 2 weken later examen in Zwolle. Zo blijft de lesstof veel beter in uw geheugen beklijven. Voor de aanvraag van het examen: www.vamex.nl  Examenkosten bedragen € 61,-

De cursuskosten bedragen € 85,- incl. btw, syllabus (samenvatting boek, 150 oefenvragen en 5 oefenexamens) koffie en lunch.

Zodra u geslaagd bent, ontvangt u een getuigschrift en de aanvraag voor het bedieningscertificaat. Vervolgens kunt u zich kosteloos laten registreren en ontvangt u de ATIS code, welke in de marifoon moet worden geprogrammeerd. Dit kunt u eenvoudig zelf doen.

 

 

 

 

 

 

 

Vermeldt u s.v.p. de cursuscode op het inschrijfformulier

 

 

 

 

Tekstvak: De Nautische Praktijk
Tekstvak: Marifoon cursus - basiscertificaat Marifonie in  Gelderland - Doetinchem en Overijssel - Enschede

Cursuscode

Startdatum

Examendatum

Leslocatie